Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk írták

Cikkek

Nyílt nap a Péterfalvi Református Líceumban

2009.02.14

    2009. január 30-án nyíltnapot tartottunk a péterfalvi református líceumban, ahova szépszámmal érkeztek az érdeklődő szülők és diákjelöltek. Ezen a napon részletes betekintést adtunk a líceum életébe, mindennapi eseményekbe, hétvégi programokba, gyülekezeti kiszállásokba, külföldi és belföldi kirándulásokba. Mindezt fényképes prezentáció szemléltette. Lehetőség nyílt arra is, hogy megismerkedjenek az intézmény bázisával, kollégiumával. Végül információkkal is szolgáltunk mind a felvételi vizsgával, mind az ezt megelőző tanfolyammal kapcsolatban.

 

Diákok egymásért

2008.08.01

   A Tiszapéterfalvi Református Líceumban immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei fiatalok éves találkozója, a III. Kárpátaljai Nyári Egyetem. A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) által életre hívott rendezvény mottója idén csak ennyi volt: "Diákok egymásért".

 

Szalagavató ünnepség a Péterfalvi Református Líceumban

2007.10.11

    Múlt szombaton szalagavató ünnepség keretein belül a Péterfalvi Református Líceum végzőseinek szíve fölé is felkerültek a zöld szalagok, melyek a felnőtté válás folyamatát jelképezik. Hosszú utat kell megtenni, hogy kiskamaszokból érett, felelősségteljes, egészséges felnőtt váljék. A líceum fontosnak tartja, hogy az általuk nevelt diákok a jövő olyan keresztyénjei legyenek, akik életében a sarokkő mindig a Biblia lesz és általa szeretetteljes légkört teremtsenek környezetük számára.

 

Tanévnyitó istentisztelet Tivadarfalván

2007.09.13

   Szeptember 9-én fogadalmat tettek a Péterfalvi Református Líceum elsős növendékei a tivadarfalvai református gyülekezet tagjai előtt, hogy krisztusi szeretetben fogják tudásukat, ismereteiket gyarapítani, egymással törődni és eleget tenni kötelességeiknek. 29 tanuló érkezett Kárpátalja különböző járásaiból, hogy Olasz Erzsébet elismert magyar nyelv- és irodalom szakos tanárnő osztályfőnöki irányítása mellett folytassa tanulmányait a 13 éve alapított iskolában, melynek célja, hogy értékes, keresztyén erkölcsű embereket adjon a társadalomnak.

 

Ballagási ünnepség a Péterfalvi Református Líceumban(25)

2007.07.05

   29 végzős mondott búcsút középiskolás éveinek a Péterfalvi Református Líceumban június 23-án. A ballagási ünnepség istentisztelettel vette kezdetét a délelőtti órákban, melyet Seres János Máramaros-Ugocsa megye esperese tartott meg. Szeretettel üdvözölte a harmadik osztályt, továbbá ifj. és id. Vince Egont, akik a példásan tanuló diákoknak, Boldog Annának és Harsányi Istvánnak, illetve az iskolának ajándékokat nyújtottak át. A különleges alkalomból az esperes az igét Lukács evangéliumából olvasta fel, a bűnös jerikói Zákeus történetét magyarázta...

 

Tanévnyitó ünnepség a Péterfalvi Református Líceumban

2006.09.08

    Immár 12. alkalommal üdvözölhette a tivadari gyülekezet a Péterfalvi Református Líceum első osztályos diákjait. Szeptember 3-án, vasárnap délelőtt ünnepélyes fogadalomtételre került sor a helyi templomban, 32 ifjú gólya Brik Irma osztályfőnök kíséretében fogadalmat tett, hogy hite, nemzete és hazája oltalmára lesz, mindenben Isten szavai szerint jár el.

 

Ballagási ünnepség a Péterfalvi Református Líceumban

2006.07.06

 

Újabb 28 diák fogta a vándorbotot és a tarisznyát, hogy felnőttként elinduljon az élet kanyargós ösvényén, kilépve a Péterfalvi Református Líceum biztonságot jelentő falai közül. 2006. június 24-e számukra örökre mélyen megjegyzett dátum lesz, hisz ezen a napon az éretlenséget jelképező zöld szalagot a szívük felett felváltotta az érettségre utaló piros színű. Évről évre így történik, mégis mindig különleges alkalom a ballagási ceremónia...